Cariere

Posturi vacante

Cariera la Magenta, traseul unui specialist valoros pe o piață în creștere

Profesia de expert în studii comerciale și sociale este una puțin răspândită pe piața Moldovei. Din acest motiv, specialiștii cu această formare sunt apreciați și căutați. Prin acest articol, vă invităm să cunoașteți domeniul provocator al cercetărilor de marketing, iar cei ce doresc să răspundă acestei provocări, să aplice la compania noastră.

Din 2006, Magenta Consulting face cercetări comerciale și sociologice. Echipa companiei numără peste 30 de angajați permanenți în Chișinău și câțiva reprezentanți teritoriali. Până în prezent, Magenta a implementat peste 1700 de proiecte. Printre clienții companiei sunt Banca Mondială, UNICEF, Nestle, McDonald’s, Starnet, Moldcell și alții. Fiind printre liderii de piață, Magenta este o companie în continuă creștere. În consecință, Magenta caută specialiști calificați, cu potențial și dorință de a învăța.

Importanța profesiei

În Moldova, crește importanța cercetărilor de marketing. Pentru a lua decizii informat, companiile aleg să recurgă la servicii de consultanță. Prin sondaje complexe și interviuri de profunzime, Magenta găsește răspunsuri la întrebările clienților săi. În asta și constau importanța și farmecul acestei meserii. Urmând metodologii recunoscute în occident, experții ajută la prosperarea afacerilor și contribuie la rezolvarea unor probleme sociale.

Să lucrezi la Magenta este o continuă provocare. Pentru a asigura consultanță de calitate clienților, experții ajung să cunoască în detalii variate sfere de activitate: educație, sănătate, justiție, comerț etc. Aceasta asigură dezvoltarea multilaterală a specialiștilor și alungă orice urmă de plictiseală. Fiecare zi aduce un nou client sau un alt sector de cercetare.

Evoluția unui specialist la Magenta

Etapa inițială în cadrul companiei este poziția de consultant junior. Pentru aceasta, candidații nu au nevoie de o pregătire prealabilă: doar responsabilitate, dedicație și atenție la detalii. Primele șase luni, consultantul junior are un mentor din rândurile consultanților seniori. Mentorul își va învăța discipolul să stabilească obiectivele cercetării, să formuleze corect un chestionar, să lucreze cu programele de prelucrare a datelor colectate și să analizeze datele. După jumătate de an, consultantul junior va ști să scrie primele rapoarte. În medie, această fază a dezvoltării specialistului durează 1-1.5 ani.

Ulterior, după ce angajatul trece de etapa de junior, acesta preia întregul proces al unei cercetări și comunică direct cu clienții. Devenind peste 3-4 ani un consultant senior, angajatul poate dirija câteva proiecte complexe simultan. În acest moment, specialistul începe să presteze servicii de consultanță în marketing strategic.

Prin urmare, vă formați ca specialist în tempouri foarte rapide. Într-un singur an, puteți deveni un profesionist și veți face cercetări în marketing de sine stătător. O carieră la Magenta presupune dezvoltare continuă, provocări zilnice, diversitate și competență.

În cazul candidaților cu experiență în unul din domeniile asemănătoare, se analizează posibilitatea de a începe din poziția de Consultant sau Consultant Senior.

Cultura corporativă, ca în Europa

Cultura noastră corporativă este una de tip occidental. Toate opiniile sunt auzite, iar problemele – discutate. Inițiativa, entuziasmul și perseverența sunt înalt apreciate. Ușa directorului este mereu deschisă, iar stilul de management aplicat este scandinav.

Colectivul de la Magenta este tânăr și binevoitor. Deși toți scriu asta în descrierea posturilor vacante, pe departe nu toți asigură o atmosferă degajată, susținere necondiționată, coaching și împărtășirea cunoștințelor.

Printre beneficiile unei cariere la Magenta, se numără și activitățile de team building. De două ori pe an, angajații companiei merg împreună la munte și la mare. Despre aventurile noastre în Grecia și în România, puteți citi aici: link.

Aplicați la Magenta

Invităm specialiștii cu pregătire economică sau sociologică să aplice la Magenta. Vârsta și experiența potențialului angajat nu contează. Întrucât universitățile din Moldova nu pregătesc experți în studii comerciale și sociale, proaspătul angajat va învăța multe lucruri de la zero. Inițial, salariul ar putea părea modest. Însă, în cazul în care consultantul junior este sârguincios și perseverent, deja peste un an, salariul va crește considerabil. Renegocierea remunerării se face în fiecare an.

Este important să înțelegi că în primele șase luni, compania investește în angajat cu mult mai mult decât beneficiază de pe urma muncii lui. Timpul pe care îl petrece consultantul junior cu mentorul său este costisitor, iar experiența dobândită – foarte valoroasă.

Procesul de selecție

Procesul de selecție se face în doi pași. Prima etapă implică interviuri prietenoase ce ne permit să cunoaștem candidații și să înțelegem potențialul de dezvoltare a acestora. Ulterior, la etapa a doua, candidații preselectați sunt invitați la două zile de probă, pentru a cunoaște echipa din interior și pentru a lua cunoștință de specificul activității.

Înainte de a aplica, vă îndemnăm să vizitați pagina noastră web www.magenta.md și să descoperiți aici (http://consulting.md/rom/testimonial) ce scriu despre noi foștii noștri colegi.

Cei interesați să devină parte a echipei noastre trebuie să ne expedieze CV-ul prin intermediul platformei AICI. Pentru întrebări sau curiozități, nu ezitați să contactați colegii de la Resurse Umane prin intermediul email-ului [email protected] sau la numărul de telefon 078887715.

 

Salut

Despre noi