Magenta la Târgul de Cariere. Primul infografic mobil din țară de tip Data Strings

Pe 27 și 28 octombrie a avut loc cel mai mare eveniment de recrutare și employer branding din Moldova. În acest sezon, la Târgul de Cariere au fost prezenți peste 40 de angajatori cu peste 1000 locuri de muncă vacante.

Magenta Consulting participă de mai bine de 10 ani la acest eveniment. La această ediție, pe lângă oportunitățile de angajare, echipa noastră a realizat și primul infografic mobil din țară de tip Data Strings.

Participanții au fost invitați să răspundă la întrebări despre piața muncii cu ajutorul unui fir de ață. Aceștia trebuiau să fixeze firul la punctul de start, iar apoi să răspundă la întrebările menționate pe panou, trecând firul de ață prin punctele de reper de la stânga la dreapta. Timp de 2 zile infograficul mobil a fost completat de fiecare persoană care a vizitat standul Magenta (fiind utilizați peste 1000 de metri de ață), iar la final s-a conturat un profil al participantului la eveniment. Datele se pot interpreta în funcție de grosimea ațelor.

Vizitatorii târgului au răspuns la întrebări ce vizează vârsta pe care o au, experiența de muncă, dacă au avut sau nu creșteri salariale în ultimul an, ce așteptări salariale au și care este cel mai important factor atunci când își aleg un loc de muncă.

Se poate observa că mai multe femei cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani și între 26-36 ani au trecut pe la stand. Cei mai mulți dintre vizitatori au peste 10 ani de experiență pe piața muncii, și o bună parte dintre aceștia nu au un job la momentul actual.

Fiind întrebați pe o scală de la 1 la 5 despre măsura în care sunt satisfăcuți de salariul de la jobul actual (1 însemnând deloc satisfăcut și 5 – foarte satisfăcut), majoritatea au ales nota 3. 

Vizitatorii au mai fost întrebați și ce așteptări salariale au. Respectiv, cei mai mulți au menționat că își doresc peste 30 000 lei NET pe lună. Totodată, majoritatea participanților au beneficiat de creșteri salariale în ultimul an.

Cel mai important factor atunci când vine vorba despre alegerea unui loc de muncă sunt oportunitățile de avansare, urmate de mediul de lucru și salariul. Cel mai puțin menționate de către vizitatori au fost pachetul social și locația companiei.

Infograficul mobil a captat atenția multor participanți la Târg. Aceștia au spus că a fost interactiv, dar și interesant să urmărească cum fiecare răspuns conturează un alt tablou de date. 

Dacă nu ai reușit să ne vizitezi la această ediție a Târgului de Cariere, să interacționezi direct cu noi și ești în căutarea unui loc de muncă, te invităm să vezi lista de posturi vacante.

Grăbește-te să aplici. Avem multe oportunități de carieră pentru tine!