Credem in Mos Craciun? Și ce cadouri asteptam - rezultatele sondajului on-line

“Anul Nou!” - câte bucurii, emoţii şi aşteptări sunt legate de acest eveniment de schimbare a calendarului de pe perete, a celui de pe masa de birou şi al agendei din geantă! Câte planuri se fac în ajunul sărbătorilor! Câte griji plăcute ne ocupă ultimele săptămâni ale anului, ultima filă a căruia se va întoarce foarte curând. Prilejuit acestui moment crucial, compania Magenta Consulting a realizat un sondaj pentru a vedea ce-şi doresc oare şi ce fac moldovenii de sărbători. Rezultatele obţinute ne demonstrează încă o dată că noi, moldovenii, suntem pe cât de sufletişti, pe atât şi de materialişti, ne dorim sănătate, fericire şi dragoste în aceeaşi măsură ca şi maşini, motociclete, electrocasnice şi bani.

De asemenea, a fost semnalat faptul că 2% dintre respondenţi anul acesta nu vor sărbători revelionul, iar bradul va fi împodobit în casele a 87% dintre respondenţi. Veşnic-verde podoabă a sărbătorilor de iarnă va fi atât naturală, cât şi artificială în casele concetăţenilor noştri, 56% dintre respondenţi pledând pentru brad natural, iar 44% - pentru cel artificial.  În existenţa lui Moş Crăciun – protagonistul - cheie al sărbătorilor, cred 71% dintre  respondenţii de toate vârstele.

Din rezultatele acestui sondaj aflăm că Anul Nou continuă să rămână o sărbătoare de familie, dat fiind faptul că 84% din respondenţi îl vor sărbători în sânul familiei. Localurile de divertisment, cu toate că le crește popularitatea, totuşi, rămân pe locul doi şi au acumulat doar 8% din răspunsurile obţinute.

În ceea ce priveşte vacanţa de iarnă, doar 17%  vor face uz de ea pentru a se recrea în călătorii şi staţiuni balneare, în timp ce 75% vor rămâne acasă.

Se ştie bine că sărbătorile de iarnă – Crăciunul şi Anul Nou sunt „cele mai scumpe” din tot anul, astfel, 68% dintre respondenţi sunt dispuşi să cheltuiască între 1000 şi 3000 MDL, iar peste 6000 MDL vor cheltui 12% dintre participanţi la sondaj.