Noutăți

Sondaj IRI/ Gallup: SONDAJ DE OPINIE PUBLICĂ (Septembrie – Octombrie 2017)

Magenta Consulting, deja de 9 ani, colectează de două ori pe an date privind opinia publică, la comanda Institutului Republican Internațional.

Institutului Republican International efectuează sondaje de opinie în Republica Moldova începând cu anul 2004. Această cercetare a fost concepută pentru de a identifica prioritățile cetățenilor astfel,  încât structurile de stat să guverneze mai eficient și conform așteptărilor cetățenilor și de a informa electoratul cu privire la progresele înregistrate. 

Sondajul a fost realizat de compania de sondaje de opinie și cercetări de piață Baltic Surveys/The Gallup la comanda Institutului Republican International (IRI). În luna octombrie, colectarea de date a fost efectuată de compania Magenta Consulting.

Metodologie: Datele au fost colectate în perioada 23 septembrie – 17 octombrie, 2017. Cercetarea a fost efectuată pe un eșantion probabilistic stratificat multistadial la care au participat 1514 de respondenți cu drept de vot, cu vârsta de peste 18 ani. Marja de eroare nu depășește +/- 2.5%, rata de răspuns a constituit 65%.

Link: Rezultatele sondajului (prezentare pdf)

Link: Descrierea cercetării

Acest articol prezintă rezultatele de bază ale sondajului efectuat: 

 

Vizualizări221 Share Tweet Plus