Noutăți

Sondaj IRI/ Gallup: SONDAJ DE OPINIE PUBLICĂ (decembrie 2018 – ianuarie 2019)

De 10 ani Magenta Consulting colectează de două ori pe an date privind opinia publică la comanda Institutului Republican Internațional. În 2018 colectarea a fost realizată de patru ori: în februarie, iunie, octombrie și decembrie.

Institutul Republican Internațional efectuează sondaje de opinie în Republica Moldova începând cu anul 2004. Această cercetare a fost concepută cu scopul de a identifica prioritățile cetățenilor astfel, încât structurile de stat să guverneze mai eficient și conform așteptărilor cetățenilor, și de a informa electoratul cu privire la progresele înregistrate. 

Sondajul a fost realizat de compania de sondaje de opinie și cercetări de piață Baltic Surveys/The Gallup Organization la comanda Institutului Republican International (IRI), în perioada 5 decembrie, 2018 – 16 ianuarie, 2019. Colectarea de date a fost efectuată de compania Magenta Consulting.

Metodologie: Datele au fost colectate în perioada 5 decembrie, 2018 – 16 ianuarie, 2019, pe teritoriul Republicii Moldova (cu excepția Transnistriei). Cercetarea a fost efectuată pe un eșantion probabilistic stratificat multistadial la care au participat 1226 respondenți cu drept de vot, cu vârsta de peste 18 ani. Marja de eroare nu depășește +/- 2.8%; rata de răspuns a constituit 65%. Colectarea a fost realizată prin intermediul interviurilor față în față, la domiciliile respondenților.

Link: Rezultatele sondajului (prezentare pdf)

Link: Descrierea cercetării

 

Vizualizări221 Share Tweet Plus