Noutăți

Magenta Consulting optează pentru politicile pentru tineri, bazate pe date statistice

Mai mulți specialiști în domeniul tineretului din Republica Moldova vor putea înainta propuneri de politici publice pentru tineri, precedate de studii sociologice și analiză a datelor statistice obținute. Un training de inițiere în acest sens a fost susținut de experții Magenta Consulting în perioada 29-30 septembrie. Sesiunea de instruire a fost organizată deConsiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM), cu suportul Fondului ONU pentru Populație (UNFPA) și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Astfel, în decursul celor două zile, tinerii membri ai CNTM au aflat care sunt sursele relevante de date statistice din Moldova și de peste hotare pentru studiile de politici publice. Totodată, au învățat cum să proceseze, să analizeze și să grupeze datele statistice în grafice, tabele și infografice într-o formă ușor de urmărit și de înțeles.

“Am prezentat un exemplu de cercetare pe un eșantion de tineri din domeniul social. Am explicat cum pot fi efectuate sondaje cu forțele proprii pentru a testa sau a consulta cu tinerii politicile ce urmează a fi promovate. Care sunt principalii pași în realizarea unei cercetări cantitative și calitative, cum se face eșantionarea și care sunt instrumentele și metodele de colectare a datelor.” Andrei Ciobanu, Research Director, Magenta Consulting

O parte a trainingului a fost dedicată studiilor sociologice de piață. Experții Magenta Consulting au prezentat tipurile de cercetări indicate pentru politicile publice pentru tineret.

“Susținerea tinerilor este unul dintre credo-urile Magenta Consulting. Noi oferim consultanță în cadrul Hackatron și Rockit, evenimente menite să încurajeze tinerii să vină cu idei inovatoare de dezvoltare a afacerilor. În același timp, suntem cunoscuți și pentru faptul că în echipa noastră sunt bineveniți tinerii ambițioși, chiar dacă inițial aceștia nu prea au multă experiență. Noi le împărtășim tot ce cunoaștem. În acest sens, invitația de a susține acest training de instruire se aliniază perfect imaginii Magenta Consulting. Am depus tot efortul ca prezentarea să fie interesantă, instructivă și practică. Acum e rândul tinerilor să vină cu un feed-back informat atunci când propun politici publice, care să-i favorizeze.” Andrei Ciobanu, Research Director, Magenta Consulting

 

Vizualizări161 Share Tweet Plus