Noutăți

Absolvenți de liceu și colegiu angajați pentru o zi la Magenta Consulting

Majoritatea tinerilor absolvenți ai instituțiilor de învățământ, la un moment dat se confruntă cu dilema „ce vreau să fac mai departe sau ce profesie să urmez". Unii, aleg calea ușoară - urmează cariera părinților. Alții, din pasiune pentru o anumită activitate, știu exact ce-și doresc. Iar alții, marea majoritate, având o închipuire vagă despre ce implică profesiile disponibile, aleg la ghici. Junior Achievement Moldova a decis să schimbe un pic lucrurile. A lansat o inițiativă prin care tinerii doritori pot vizita angajatorii pentru a descoperi ce înseamnă cu adevărat meseria pe care  și-o doresc. 3 dintre tinerii participanți la proiect au fost angajați pentru o zi la Magenta Consulting.

Alexandru și Daniela sunt liceeni. El vrea să facă Business și administrare. Ea - audit financiar. Ada e deja studentă la Colegiul de Comerț. Toți 3 au fost „angajați" pentru o zi la Magenta Consulting ca să vadă dacă profesia spre care se orientează este decizia corectă și să-și ajusteze așteptările cu realitatea.

Dumitru SLONOVSHI, Director General Magenta Consulting: „De curând, la Târgul de Cariere, Magenta Consulting a efectuat un studiu ce ține de angajări. Ce am constatat, printre altele, este că preferința se dă pentru candidații cu experiență. Dar cum rămâne cu tinerii absolvenți de facultate, colegiu sau chiar și cei de liceu, care trebuie să aleagă ce vor să facă pe viitor? În calitate de profesor universitar pot să confirm că facultatea nu te învață totul. Mai ales aspectele practice. De aceea, ni s-a părut o idee extrem de bună să devenim angajatori pentru o zi pentru tineri pentru ca să constate personal care sunt cerințele pentru profesia aleasă de ei și ce trebuie să știe în plus față de ceea ce li se predă."

În decursul zilei de muncă la Magenta tinerii au aflat cum se realizează un sondaj - de la colectarea informației, extragerea concluziilor și structurarea datelor în grafice informative. Au primit recomandări privind utilizarea unor instrumente pe care pot începe să le utilizeze de pe acum, cum ar fi: Google drive; form; spreadsheet. Plus, chiar dacă era ceva nou pentru ei, au îndeplinit cu multă responsabilitate activitățile pe care le-au îndeplinit cu responsabilitate. Impresia generală a echipei Magenta despre angajații pe o zi - mai mult decât pozitivă.  

Andrei CIOBANU, Senior Consultant, Magenta Consulting: „Fiecăruia dintre noi i-a revenit câte un elev. Am discutat despre background-ul local, despre planurile lor ce țin de carieră și despre Magenta. Impresia care mi s-a creat e că tinerii nu cunoșteau multe despre domeniu. De altfel, nici eu la etapa la care se află ei nu știam mai multe. Mi-a plăcut faptul ca la întrebarea cu ce se ocupă Magenta și serviciile noastre, elevul de care m-am ocupat eu, a știut să răspundă și a venit la noi cu tema făcută. Mă bucură faptul că tinerii au acum ocazia să își formeze o imagine clară despre domeniile care le plac și să-și aleagă informat specialitatea/universitatea." 

Vizualizări211 Share Tweet Plus