Sequel de la Magenta Consulting: Vacanța de cercetare în Grecia – ghid despre cum să-ți vinzi țara ca pe o atracție turistică

Anul acesta, noi, Magenta Consulting a prelungit cercetarea pe care a început-o anul trecut în vacanța noastră colectivă petrecută în Grecia. Cine suntem noi? Noi suntem echipa aia de oameni înebuniți după cifre, constante și variabile, criterii și grafice. Noi suntem cei care generăm zilnic un spirit de echipă și de lucru alături de liderul nostru – Dumitru Slonovschi.

După cum ați înțeles, anul ăsta, ne-am luat rămas bun de la vară departe de Chișinău și mesele de birou, într-un teambuilding pe tărâmurile Greciei. E simplu, dacă muncim împreună și reușim să facem asta cu avânt și pasiune, atunci trebuie să ne reîncărcăm bateriile cel puțin într-o asemenea atmosferă. Trebuie să recunoaștem că Magenta Consulting investește nu doar în proiectele sale de cercetare și consultanță, dar și în confortul creat pentru noi, angajații săi, atât cât ne aflăm între pereții sediului nostru, cât și în afara acestuia.

Am lăsat la o parte cămeșile, costumele și pantofii la o parte și le-am înlocuit cu șlapii, pantalonii scurți și maiorile decupate. Cu valiza strânsă am urcat într-un autobuz care ne aștepta deja pregătit pentru călătorie și am plecat spre Khalhidhiki. Priveliștile și prezența istorică a Greciei Antice aproape că ne-au îmbătat pe loc. Și ce bucate din bucătăria grecească am gustat! Și câte fructe de mare am mâncat, cred că ne-am îndopat pentru un an înainte cu tot ce mișcă prin apele Mării Egee.

Despre cum să-ți vinzi țara ca pe o atracție turistică

Tot acolo, pe colegul nostru, șeful departamentului de colectare Dumitru Silitrari, l-a prins ziua de naștere. Am sărbătorit așezați cu toții în cerc, pe malul mării, la un pahar de vorbă bună însoțiți de melodia valurilor mării. Dar, un marketolog bun și în Khalhidhiki e un marketolog pus pe treabă. Fiecare platou de mâncare adus, fiecare gest al vreunui chelner, fiecare șmecherie de deservire gândită special pentru turiști a fost observată, notată, analizată, discutată și măsurată.

În deplasarea noastră de cercetare am colectat careva statistici făcute din observații în timp real. Este de admirat faptul că angajații localurilor reușesc să stabilească rapid o relație cu turiștii și să-i loializeze operativ (deoarece majoritatea turiștilor vin la mare pe o durată aproximativă de o săptămână). Ei sunt deschiși să modifice ofertele și rețetele bucatelor din meniu, prețuiesc timpul clienților săi preparând mâncarea foarte rapid.  Iar la solicitarea notei de plată oferă, de obicei, un bonus din partea casei – înghetață, deserturi tradiționale, vin, ouzo sau pepene verde.

Nu doar bucătăria și felul în care aceasta este prezentată turiștilor e o experiență plăcută pe plaiurile elene, distracția și activitățile, de asemenea, sunt diversificate pentru turiști. Pe lângă modalitatea clasică de odihnă pe plajă cu o carte în mână, este promovat la maxim experiential tourism sau turismul experimental, care, de fapt, este o modalitate mai activă de a intra în contact cu cultura și specificul țării și locurilor pe care le vizitezi. În lobby, la fiecare hotel, poți alege un spectru larg de experiențe precum excursii, vizitarea templurilor, insulelor, diving-ul, etc.

Cea mai importantă observație, care stă la baza celorlalte, ține de faptul că grecii valorifică turismul la justa valoare și promovează cultura. La fiecare pas poți procura produse tradiționale grecești, cum ar fi amestecurile pentru tzatiki, condimentele, uleiul din masline, ouzo, etc.

Metodologie: Acest sondaj a fost realizat de echipa companiei Magenta Consulting, pe un eșantion de 28 persoane vesele și îndrăgostite de jobul său chiar și atunci când apele Mării Egee le gâdilă tălpile, în perioada 22 – 29 august. 

Teambuilding Grecia 0

Teambuilding Grecia 1

Teambuilding Grecia 2

Teambuilding Grecia 3

Teambuilding Grecia 4

Teambuilding Grecia 5

Teambuilding Grecia 6

Teambuilding Grecia 7

Teambuilding Grecia 8

Teambuilding Grecia 9

Teambuilding Grecia 10

Teambuilding Grecia 11

Teambuilding Grecia 13

Teambuilding Grecia 16

Teambuilding Grecia 17

Teambuilding Grecia 18

Teambuilding Grecia 19

Vizualizări267 Share Tweet Plus