De ce aruncăm gunoi în stradă?

Sticlele de plastic, pungile, cojile de semințe, ambalajele, mucurile de țigară, fac parte din decorul obișnuit al străzilor noastre.  De unde se iau? 41% din respondenții sondajului Magenta Consulting mărturisesc cu sinceritate aruncă gunoi pe stradă și spun de ce.

Întrebați cât de des aruncă gunoiul pe stradă, 2% din respondenții sondajului Magenta Consulting recunosc că li se întâmplă să o facă deseori, pentru că așa le este obiceiul. 10% lasă voit să le pice din mâini ambalajele și alte resturi atunci când nu au vreun tomberon prin preajmă. 9% consideră că nu aruncă nici rar, nici des, ceea ce nu e nici rău, nici bine. Iar 20% spun că li se mai întâmplă, dar numai uneori. Mai neglijenți în această privință sunt, de regulă bărbații. Iar în ceea ce privește categoria de vârstă - tinerii de 18-25 de ani, care probabil, au deocamdată alte preocupări decât curățenia stradală.

Totuși, străzile noastre sunt mai curate datorită 57% din respondenți, care nu aruncă niciodată gunoiul. În acest sens, cele mai conștiincioase sunt femeile - 64%. Cel mai mult le plac străzile curate persoanelor cu vârsta cuprinsă între 45 și peste 75 de ani. Și se pare că statutul marital are și el o influență. Persoanele căsătorite, dar și cele care au trecut printr-un mariaj, fiind la moment divorțate sau văduve respectă curățenia atât acasă, cât și pe stradă.

Magenta Consulting vă propune să mărim procentul celor care nu aruncă gunoiul niciodată pe stradă. Pentru aceasta, vă sugerăm să instituim moda de a purta cu sine o pungă în care să depozităm ambalajele sau alte resturi atunci când nu avem vreun coș în preajmă. Iar la final de zi gunoiul să ajungă acolo unde îi este locul - la tomberon.

Vizualizări114 Share Tweet Plus