Cum te pregătești de Târgul de Cariere?

Câteva sfaturi de la directorul Resurse Umane Magenta – Veronica Cuțchi

La finalul săptămânii (pe 1-2 noiembrie), la Chișinău va avea loc ediția de toamnă a Târgului de Cariere. Am început deja pregătirile pentru acest eveniment și, din experiența ultimilor ani, ne-am gândit că am putea oferi anumite sfaturi pentru vizitatorii târgului:

  1. Evită orele aglomerate și vino la târg până la prânz (între 10:00 și 12:00, acesta este timpul perfect). Astfel, vei beneficia de mai multă atenție din partea angajatorilor și vei putea primi răspunsuri la toate întrebările tale. 
  1. Treci pe la fiecare stand, chiar dacă, la prima vedere, domeniul companiei nu-ți pare interesant. Cum altfel vei afla despre joburi noi și interesante? În plus, la târg ți-ai putea aminti de prieteni / rude cărora le-ar fi pe plac activitatea unei anumite companii. 
  1. Fiind la târg, gândește-te la cei dragi. La sigur, ai prieteni sau rude care sunt în căutarea unui job mai bun.Chiardacă nu va ieși nimic din această intenție, prietenii vor aprecia că te gândești la viitorul lor.
  1. Ia cu tine un CV, dar mai bine 10! Dacă nu ai un CV sau nu știi cum să-l faci mai bine, îl poți crea ușor online pe Europass.
  1. Ai puțină răbdare, deoarece rândul format la standul unui angajator este un semn bun ;).
  1. Pregătește o descriere scurtă despre tine, un fel de ”elevator pitch” – 30 de secunde, timp în care foarte succint prezinți cele mai importante informații despre candidatura ta. Această descriere o poți repeta fiecărui angajator de la târg. Astfel, nu uiți aspecte importante și nici nu ești pus în situația de a improviza. 
  1. Adresează întrebări. Petrecem la serviciu o mare parte din viață, respectiv, e important să alegi atent. Gândește-te ce este primordial pentru tine la etapa actuală, din viață sau carieră, și fă-ți o listă de întrebări. Angajatorii se așteaptă la întrebări, e chiar ciudat când persoanele aplică fără a ști ce le așteaptă.
  1. Spune ce crezi despre târg. La ieșire vei vedea operatorii Magenta care, posibil, te vor îndemna să răspunzi la un sondaj scurt. Părerea ta va ajuta atât angajatorii, cât și organizatorii Târgului de cariere să înțeleagă cum pot îmbunătăți evenimentele ce urmează.
  1. Și cel mai important sfat: nu trece pe lângă standul Magenta! Anul acesta propunem de lucru persoanelor de toate vârstele (18+) și din orice localitate din țară J

În speranța că sfaturile au fost utile, te aștept la târg pentru a discuta despre oportunitățile oferite de Magenta Consulting.

 

Vizualizări114 Share Tweet Plus