Noutăți

Studiul realizat în rândul tinerilor de către Magenta Consulting a fost prezentat studenților ASEM

În luna noiembrie, Asociația absolvenților ASEM și Centrul de Marketing, Parteneriate şi Carieră al ASEM au organizat un eveniment pentru studenții Academiei de Studii Economice a Moldovei. Absolvenții ASEM au împărtășit experiența lor și succesele în carieră pe care le-au obținut datorită cunoștințelor și dedicației.

Directorul Departamentului de Cercetări de la Magenta Consulting, Andrei Ciobanu, a prezentat rezultatele unui studiu realizat recent. Este vorba despre nivelul de interes al tinerilor față de angajarea în câmpul muncii, care a cuprins subiectele: preferințele tinerilor cu privire la locul de muncă și așteptările tinerilor angajați față de angajatori, domeniile și posturile de muncă spre care aspiră tinerii, principalele canale de informare despre procesul de angajare și alte subiecte interesante, care se publică săptămânal pe site-ul Magenta Consulting la rubrica HR insights. Această cercetare a fost realizată de Magenta Consulting în parteneriat cu METRO Cash&Carry Moldova și Efes Vitanta Moldova Brewery.

 

Andrei Ciobanu, Researchi Director, Magenta Consulting: „Am venit cu un mesaj simplu către absolvenți - companiile caută angajați de treabă și niciodată nu-i târziu să înveți. Am prezentat un studiu național despre angajare, realizat pe tineri, în care am aflat cum gândesc tinerii specialiști / absolvenți și ce așteptări au.

Din experiența mea, la moment, aș nota câteva sfaturi pentru tinerii specialiști:

  • începeți să lucrați încă de la facultate;
  • dacă ați înțeles că nu vă place specialitatea pe care ați învățat-o – nu-i târziu să vă specializați în alt domeniu;
  • veniți la interviul de angajare cu întrebări sau aflați cât mai multe despre companiile unde vă gândiți să aplicați, este bine să cunoașteți despre compania unde ați putea lucra înainte de interviul de angajare;
  • aplicați la joburi chiar dacă compania nu angajează (majoritatea companiilor mereu caută oameni buni);
  • totul se învață, nu vă speriați de criteriile de selecție scrise în anunțul de angajare, uneori HR-ii le scriu pentru ca anunțul să arate mai bine :). Companiile sunt realiste și nu se așteaptă la profesionalism de la aplicanții fără experiență.” 

Vizualizări211 Share Tweet Plus