Noutăți

Sondaj IRI/ Gallup: SONDAJ DE OPINIE PUBLICĂ (septembrie – octombrie 2018)

De 9 ani Magenta Consulting colectează de două ori pe an date privind opinia publică la comanda Institutului Republican Internațional.

Institutul Republican Internațional efectuează sondaje de opinie în Republica Moldova începând cu anul 2004. Această cercetare a fost concepută cu scopul de a identifica prioritățile cetățenilor astfel, încât structurile de stat să guverneze mai eficient și conform așteptărilor cetățenilor, și de a informa electoratul cu privire la progresele înregistrate. 

Sondajul a fost realizat de compania de sondaje de opinie și cercetări de piață Baltic Surveys/The Gallup Organization la comanda Institutului Republican International (IRI), în perioada 11 septembrie – 16 octombrie, 2018. Colectarea de date a fost efectuată de compania Magenta Consulting.

Metodologie: Datele au fost colectate în perioada 11 septembrie – 16 octombrie, 2018, pe teritoriul Republicii Moldova (cu excepția Transnistriei). Cercetarea a fost efectuată pe un eșantion probabilistic stratificat multistadial la care au participat 1503 respondenți cu drept de vot, cu vârsta de peste 18 ani.  Marja de eroare nu depășește +/- 2.5%, rata de răspuns a constituit 68%. Colectarea a fost realizată prin intermediul interviurilor față în față, la domiciliile respondenților.

Link: Rezultatele sondajului (prezentare .pdf)

Link: Descrierea cercetării

Mai jos sunt prezentate câteva infografice care reprezintă o parte din rezultatele cercetării.

Vizualizări256 Share Tweet Plus