Noutăți

Sondaj IRI/ Gallup: SONDAJ DE OPINIE PUBLICĂ (mai – iunie 2019)

De 10 ani Magenta Consulting colectează de două ori pe an date privind opinia publică la comanda Institutului Republican Internațional.

Institutul Republican Internațional efectuează sondaje de opinie în Republica Moldova începând cu anul 2004. Această cercetare a fost concepută cu scopul de a identifica prioritățile cetățenilor astfel, încât structurile de stat să guverneze mai eficient și conform așteptărilor cetățenilor, și de a informa electoratul cu privire la progresele înregistrate. 

Sondajul a fost realizat de compania de sondaje de opinie și cercetări de piață Baltic Surveys/The Gallup Organization la comanda Institutului Republican International (IRI), în perioada 8 mai – 10 iunie, 2019. Colectarea de date a fost efectuată de compania Magenta Consulting.

În analiza rezultatelor trebuie luat în considerare faptul că formarea majorității parlamentare și formarea noului Guvern a avut loc în ultimele zile de colectare a datelor.

Metodologie: Datele au fost colectate în perioada 8 mai – 10 iunie, 2019, pe teritoriul Republicii Moldova (cu excepția Transnistriei). Cercetarea a fost efectuată pe un eșantion probabilistic stratificat multistadial la care au participat 1543 respondenți cu drept de vot, cu vârsta de peste 18 ani (1243 național și 300 boost pe Chișinău). Marja de eroare nu depășește +/- 2.5%, rata de răspuns a constituit 59%. Colectarea a fost realizată prin intermediul interviurilor față în față, la domiciliile respondenților.

Link: Rezultatele sondajului (prezentare pdf)

Link: Descrierea cercetării

Vizualizări388 Share Tweet Plus