Noutăți

Rezultatele studiului „Nivelul de satisfacție față de serviciile și activitatea Serviciului Fiscal de Stat”

Au fost lansate rezultatele studiului realizat de Magenta Consulting, privind gradul de satisfacție al contribuabililor cu serviciile prestate de Serviciul Fiscal de Stat. Sondajul a fost realizat pe un eșantion național reprezentativ de 1026 respondenți, cu vârsta 16+. Datele au fost colectate în perioada noiembrie-decembrie 2018, prin intermediul interviurilor față-în-față, cu o marjă de eroare de ±3.1%.

Obiectivul studiului a fost de a determina percepția cu privire la performanța Serviciului Fiscal de Stat în prestarea serviciilor-cheie la un nivel înalt de calitate, eficiență și transparență. Potrivit studiului, circa 69% dintre persoanele fizice intervievate și 76% dintre persoanele juridice sunt satisfăcute de serviciile oferite de către Serviciul Fiscal de Stat.

Totodată, 63% persoane fizice și 82% persoane juridice intervievate au afirmat că Serviciul Fiscal de Stat prestează serviciile operativ, iar conform opiniei a 73% persoane fizice și 87% persoane juridice, angajații Serviciului Fiscal de Stat, cu care au interacționat, au fost amabili și au manifestat dorința de a ajuta.

De asemenea, 71% persoane fizice și 80% persoane juridice susțin că Serviciul Fiscal de Stat oferă servicii diverse (creează condiții) pentru ca contribuabilii să respecte legislația fiscală în mod benevol. Printre greutățile întâmpinate de respondenți au fost cele corelate cu depunerea on-line a declarațiilor, astfel, circa 35% persoane juridice au menționat că, acestea se încarcă greu sau în unele cazuri nu se încarcă deloc, în special în ziua când este termenul – limită de prezentare.

Sondajul a fost realizat în contextul implementării Proiectului de modernizare a administrării fiscale având scopul de a ajuta Serviciul Fiscal de Stat să reducă povara suportată de contribuabili, să îmbunătățească conformarea fiscală și să sporească încrederea populației în profesionalismul și integritatea angajaților instituției.

Studiul integral poate fi vizualizat pe linkul beneficiarului. 

Sursă