Noutăți

Fă primul copil și primești +50% curaj pentru al doilea

Cea mai bună investiție care poate fi făcută este investiția în copilul propriu, aceasta fiind una mai neobișnuită decât celelalte. În primul rând este nevoie de făt, apariția căruia în multe cazuri este bine chibzuită de către investitori și necesită o pregătire psihologică bună. Bineînțeles, stabilitatea financiară este un avantaj. Pe lângă toate resursele necesare, copilul mai are nevoie de atenție și dragoste, în termeni economici echivalându-se cu timp și pasiune pentru produs. Magenta Consulting vine cu o analiză despre cea mai potrivită vârstă pentru a face primul copil pentru o femeie, în viziunea moldovenilor, desigur. Datele au fost colectate în baza sondajului trimestrial Magenta National Screening, pe un eşantion de 3000 de respondenți, în 132 localități urbane și rurale (marja de eroare constituie ± 1,7%).

În opinia moldovenilor, cea mai favorabilă vârstă pentru a face primul copil pentru femeie este vârsta cuprinsă între 19 și 26 ani. Pentru categoria de vârstă 23-26 ani optează 42% dintre respondenți, iar pentru 19-22 ani - 36%. Ponderea participanților care consideră că vârsta nu contează constituie 14%. Este de menționat faptul că doar 2% dintre respondenți ar face primul copil la o vârstă minoră, de 16-18 ani.

Figura 1: Cea mai favorabilă vârstă pentru a face primul copil pentru o femeie, N=2799, %

În funcție de sex se constată diferențe în răspunsurile respondenților. Ponderile femeilor de a face primul copil la vârsta de 19-22 ani și 23-26 ani sunt mai mari decât a bărbaților. Această tendință este explicată de cota mai mare a bărbaților pentru care vârsta femeii de a face primul copil nu contează (18%, față de 11%). Acest fapt a fost concluzionat din motiv că ceilalți indicatori se deosebesc puțin. Oare din ce motiv pentru bărbați vârsta apariției primului copil contează într-o pondere mai mică decât pentru femei?

Figura 2: Cea mai favorabilă vârstă pentru a face primul copil pentru o femeie, în funcție de sex, N=2799, %

Primul copil este un pas important în viață și necesită o pregătire cuvenită, iar investiția în propriul prunc este una pe termen lung.  Magenta Consulting vă dorește un puradel frumos la timpul potrivit și emoții pozitive aduse de acesta.

Notă informativă: Dacă deja aveți un copil, următorul nu va fi considerat primul. Primul copil al unuia dintre părinți nu în toate cazurile este primul al ambilor părinți.