Noutăți

Expert Magenta Consulting implicat în cadrul celui mai de proporții sondaj realizat vreodată pe tema HIV/SIDA

Dumitru Silitrari, data expert la Magenta Consulting, este implicat în cadrul proiectului Nigeria AIDS Indicator and Impact Survey 2018 (NAIIS), cel mai de proporții sondaj realizat vreodată în lume pe tema HIV/SIDA, la nivel de număr de respondenți. Studiul și-a planificat să acopere un eșantion de aproximativ 170 000 de respondenți din Nigeria.

Domnul Silitrari activează la Magenta de 12 ani și a început să lucreze în proiectul NAIIS din iunie 2018, atunci când acesta a demarat, până în februarie 2019 – atunci când au fost validate datele colectate. Expertul a participat în procesul de verificare a calității datelor pe parcursul colectării și a contribuit la verificarea bazei finale de date, fapt datorită căruia acesta a efectuat câteva deplasări în Nigeria pe parcursul  anilor 2018 și 2019.

Sondajul a implicat 168 100 de respondenți, cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani și copii cu vârste între 0 și 14 ani, din 88 775 de gospodării selectate din Nigeria. Studiul va caracteriza incidența persoanelor infectate cu virusul HIV și comportamentele de risc în eșantionul reprezentativ la nivel național, din punct de vedere al gospodăriilor din Nigeria. De asemenea, raportul va descrie implementarea principalelor măsuri de prevenire și metodele de tratament ale bolii.

La moment, proiectul se află la nivel de analiză, iar rezultatele urmează a fi publicate în vara anului 2019.

 

Vizualizări136 Share Tweet Plus