Noutăți

Au fost publicate datele Barometrului de Antreprenoriat 2019. Republica Moldova este inclusă în studiu.

Studiul Europe, Middle East and Africa (EMEA) Private Business Survey 2019, numit și „Barometrul de Antreprenoriat 2019”, este un studiu realizat de către PwC, la care au participat peste 2993 de companii din mai multe țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Anul acesta, în studiu au fost implicate și companii din Republica Moldova. La nivel local, de colectarea datelor s-a ocupat Magenta Consulting.

În cadrul Barometrului de Antreprenoriat 2019 a fost evaluat atât domeniul de activitate al companiilor participante în studiu, cât și procesul de digitalizare din cadrul acestora. Pe parcursul interviului, s-au adresat întrebări cu privire la venitul mediu anual, situația financiară, numărul angajaților din companii și nivelul de digitalizare din cadrul întreprinderii. În Europa Centrală și de Est s-au realizat 600 de interviuri cu persoanele-cheie din companii din 15 țări, inclusiv țările Baltice și 3 țări din Eurasia – Ucraina, Georgia și Republica Moldova. De la noi, la studiu au participat 20 de întreprinderi din 8 domenii de activitate, precum cel de producere, de comerț și servicii.

LINK INFORMAȚIE DESPRE STUDIU

LINK STUDIU EUROPA CENTRALĂ ȘI DE EST

În Republica Moldova, datele au fost colectate în perioada 20 februarie – 21 martie 2019, de către Magenta Consulting, la comanda PwC. Interviurile au fost realizate la telefon, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

 

Vizualizări125 Share Tweet Plus