Team building în munți – pentru că ne place înălțimea

Echipa Magenta Consulting are o tradiție îndrăgită de a organiza activități de team building în munți. De data aceasta am ales să vizităm Munții Bucegi, vestiți printr-un cadru natural excepțional. Munții, la fel ca și mediul de afaceri, nu accept subestimările, de aceia, înainte de a-i escalada ne-am echipat corespunzător cu provizii, spirit explorator și bună dispoziție.

Traseu: Team building în Munții Bucegi

Punctul de start a team bulding-ului a fost Pensiunea Steaua Nordului situată la poalele Munților Bucegi, în Bușteni. Nici nu am pornit la drum că în fața ochilor ni s-a întins o panoramă de poveste a Masivului Caraiman. 

 A fost o adevărată provocare să alegem primul punct de interes pe care să-l vizităm, pentru că această zonă are o mulțime de destinații turistice. Și pentru că eram în team building, organizarea căruia înseamnă comunicare asertivă, dezvoltarea spiritului de echipă și a încrederii, am hotărât, ca niște cercetători adevărați, să „segmentăm publicul” după interese, să evaluăm așteptările, să calculăm distanțele, să tragem linie și să pornim spre o nouă experiență.

Așadar, rezultatele cercetării-fulger au demonstrat că în echipă avem 3 tipuri de turiști: cei care iubesc să admire natura, cei care care apreciază în lux de amănunte monumentele arhitecturale și cei care adoră aventurile. Pe baza acestor criterii am ales destinațiile turistice, astfel încât am explorat:

Turismul Activ

Turismul activ constă din îmbinarea vizitelor unor destinații turistice cu modul activ de viață și practicarea sportului. Membrii echipei Magenta au verificat cât de eficiente sunt antrenamentele pe care le fac la sală, urcând dintr-o răsuflare stâncile Munților Bucegi.

Parcul Natural Bucegi – întinzându-se pe teritoriile administrative ale orașelor Azuga, Bușteni, Comarnic și Sinaia, acest parc, cu suprafața totală de 32.663 ha, dispune de o valoare peisagistică inegalabilă. Aici veți întâlni forme deosebite de ciuperci (Babele), cap de om (Sfinxul); culmi abrupte de peste 1000 m dinspre Valea Prahovei; și posibil, un urs carpatian, un lup sau un cerb. Din fericire, nu am întâlnit nici un reprezentant al faunei descrise, ci ne-am mulțumit cu o escaladare veselă și fără de primejdii a unor stânci din Munții Bucegi. 

 

Cascada Urlătoarea – Fiind pe teritoriul parcului, am vizitat Cascada Urlătoarea cu cele două pâraie: Urlătoarea Mare și Urlătoarea Mică și am descoperit că zgomotoasele căderi de apă ale cascadei pot scoate oboseala din mușchi după o escaladare anevoioasă. 

 

Turismul de Aventură

Turismul de aventură include activități care măresc nivelul adrenalinei în sânge și sunt, cel puțin în cazul nostru, educative și distractive. Munții Bucegi sunt vestiți prin tărâmuri mitice, și legende încă de pe timpul Daciei, astfel, membrii echipei noastre cu spirit aventurier au avut destul teren de cercetare.

Valea zimbrilor – situată într-un loc pitoresc, specific zonei de munte, această rezervație natural adăpostește peste 22 de animale, printre care zimbri, cerbi și căprioare. Ni s-a părut curios faptul că aceste animale împart aceiași pășune fără ca să se certe și par o „comunitate” pașnică. Apoi ne-am amintit de povestirile despre zimbrii din Moldova, în fața cărora cedează chiar și gardurile instalate de muncitori, iar cei mai avenTuriști dintre noi s-au decis să „interacționeze” cu aceste animale. Din fericire, zimbrii nu ne-au luat în seamă, pe când cerbii s-au lăsat hrăniți cu biscuiți și pâine. 

Telegondola Sinaia – emoțiile tari au continuat în călătoriile cu telegondola. Imaginile vorbesc de la sine...

 

Turismul Arhitectural

Turismul Arhitectural semnifică vizitarea monumentelor de arhitectură și rareori se asociază cu zonele de munte. Însă în Munții Bucegi am avut prilejul și de a admira elemente arhitecturale ca:

Castelul Peleș - este considerat al doilea muzeu din țară căutat de turiști, după Castelul Bran. Ca să fie pe primul loc îi lipsește probabil o legendă mai populară. Admirarea trăsăturilor arhitecturii exterioare ale castelului, cu elemente ale stilului neorenascentist german și italian au șters orice amprentă de timp și spațiu, orice oboseală. Vă recomandăm să vizitați neapărat și cele circa 14 săli ale castelului pline de amprentele istoriei.

Brașov

În drum spre Chișinău, cei pasionații de arhitectură au avut ocazia să admire centrul orașului Brașov, coloanele gotice ale Bisericii Negre și amestecul de stiluri arhitecturale de pe străzile însorite. 

 

Team building-ul din Munții Bucegi ne-a provocat să ne setăm prioritățile turistice astfel încât fiecare membru al echipei să se simtă îl largul său, iar spiritual de echipă să sporească. Am reușit să ne destindem, să facem sport, să vizităm locuri frumoase și cel mai important, am reușit să fim în continuare o echipă unită.

Vă îndemnăm să vizitați și voi Munții Bucegi împreună cu colegii de serviciu pentru că un team building în munți înseamnă: mod sănătos de viață, destinații turistice pentru orice gust și spirit de echipă forte gata întotdeauna să escaladeze toate obstacolele.

Vizualizări175 Share Tweet Plus